PROGRAM OPERACYJNY POMOC ŻYWNOŚCIOWA 2014-2020

PODPROGRAM 2015

  1. W ramach POPŻ Podprogram 2015, który był realizowany w okresie maj 2015 – czerwiec 2016, do osób potrzebujących trafiły takie produkty jak mleko, ser podpuszczkowy, ser topiony, makaron świderki, ryż biały, kasza jęczmienna , płatki kukurydziane, kawa zbożowa, groszek z marchewką, koncentrat pomidorowy, dżem truskawkowy, mielonka wieprzowa, klopsiki w sosie własnym, cukier, olej rzepakowy.
  2. Pomoc żywnościowa trafiła do 19572 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej.
  3. Wydaliśmy osobom potrzebującym ponad 1430,47344. ton żywności
  4. W ramach Podprogramu 2015 realizowaliśmy również działania towarzyszące skierowane do osób korzystających z pomocy żywnościowej. W ramach tych działań przeprowadziliśmy łącznie 224 warsztatów edukacyjnych, w których wzięły 4290 osoby
  5. Rodzaje warsztatów:
  • Ekonomiczne -102. spotkań, 1959 uczestników
  • Żywieniowe – 52 spotkań, 953. uczestników
  • Kulinarne – 65 spotkań, 1281. uczestników
  • Niemarnowanie żywności – 5 spotkań, 97. uczestników